Οδεύουμε προς μια εύθραυστη ανάκαμψη

Οδεύουμε προς μια εύθραυστη ανάκαμψη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ήταν το μήνυμα των υπουργών Οικονομικών του G20, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες υπουργούς Οικονομικών εξέφρασαν την εκτίμηση πως έχει «δρομολογηθεί» η ανάκαμψη -τονίζοντας, για να είναι σίγουροι, ότι παραμένουν ακόμη «σημαντικές προκλήσεις». Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, απέδωσε στις πρωτοβουλίες του G20 την επιτυχία «να εξέλθει η παγκόσμια οικονομία από το χείλος της αβύσσου». Πρόσθεσε, όμως, τη μόνιμη επωδό που συνοδεύει τελευταία τις εκτιμήσεις οικονομολόγων και διεθνών οργανισμών, σημειώνοντας ότι «η ανεργία βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάκαμψη βασιζόμενη στην ιδιωτική ζήτηση».

Αμφίρροπες ήταν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που τόνισε πως οι ηγέτες των G20 «βλέπουν το τέλος του τούνελ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα» και προέβλεψε πως η ανάκαμψη θα έρθει συντομότερα από όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά. Ο ίδιος, ωστόσο, πρόσθεσε πως αυτή θα είναι εύθραυστη και προειδοποίησε για μια αναμενόμενη εκτίναξη της ανεργίας «ίσως μετά από ένα χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή