Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα Ομπάμα για τις τράπεζες

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα Ομπάμα για τις τράπεζες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρότρυνε χθες τη Γουόλ Στριτ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να αποδεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, αλλά έστειλε και ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα αφήσει περιθώρια για τις τακτικές απληστίας που προκάλεσαν τη διετή κρίση. Από το Federal Hall, το ιστορικό κτίριο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην καρδιά της Γουόλ Στριτ, ο κ. Ομπάμα εκφώνησε ομιλία ένα χρόνο μετά την καταστροφική κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας LehmaBrothers και υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Καταδίκασε την απερίσκεπτη συμπεριφορά των παικτών της Γουόλ Στριτ και τα υπέρογκα μπόνους που εισέπραξαν τα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. «Η επιστροφή της οικονομίας στην ομαλότητα δεν μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Αντί να διδαχθούμε από το μάθημα της Lehmaκαι την κρίση από την οποία διερχόμαστε, επιλέγουμε την αδιαφορία», δήλωσε εμφατικά.

Νέα μέτρα

Στενή παρακολούθηση ομίλων που πιθανή κατάρρευσή τους να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ταχύτερη διάσπαση και εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών και δημιουργία αρχής προστασίας των δικαιωμάτων καταναλωτών στον χρηματοοικονομικό τομέα είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή