Τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα προσπερνούν την οικονομική κρίση

Τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα προσπερνούν την οικονομική κρίση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπηρέαστη από την υποχώρηση των πολυτελών αυτοκινήτων κατά 40% το τελευταίο δωδεκάμηνο δείχνει η Lamborghini, που παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης το ακριβότερο όχημα της ιστορίας της. Το νέο Roadster Reventon θα κοστίζει 1,1 εκατ. ευρώ, με την ιταλική εταιρεία, που πλέον ανήκει στην Volkswagen, να κατασκευάζει μόλις 15 συλλεκτικά κομμάτια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν βρεθεί δώδεκα αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων του Χόλιγουντ και ενός Ελβετού ιδιοκτήτη αλυσίδας κρεοπωλείων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Βίνκελμαν, ανέφερε ότι «εμπιστευόμαστε πραγματικά ότι η συγκεκριμένη αγορά θα επανέλθει και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι όταν αυτό συμβεί».

Παράλληλα και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Ferrari, Bentley και Bugatti, ακολουθούν το παράδειγμα της Lamborghini στην επίδειξη αυτοκινήτων στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που διαρκεί μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Ενώ η πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτων επικεντρώνονται σε μικρότερα, φθηνότερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον αυτοκίνητα, η αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων είναι «ουσιαστικά ανεπηρέαστη από την κρίση», καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά σε περιόδους οικονομικής επιβράδυνσης, τονίζει ο αναλυτής της IHS Global Insight στο Λονδίνο, Αντριου Κλόζε. «Στη χειρότερη περίπτωση, έχουν συντομεύσει τις λίστες αναμονής τους, ωστόσο η παραγωγή τους είναι τόσο χαμηλή, ενώ είναι τόσο πολλοί οι εκατομμυριούχοι αναδυόμενων αγορών που περιμένουν να αγοράσουν τα τελευταία μοντέλα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή