Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας

Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε για πρώτη φορά ότι «τεχνικά η ύφεση είναι πολύ πιθανόν να έχει φτάσει στο τέλος της», ενώ προειδοποίησε ότι «θα συνεχίσει να είναι μία πολύ αδύναμη οικονομία για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διαπιστώνουν ότι η ασφάλεια αλλά και το καθεστώς εργασίας τους δεν είναι τα επιθυμητά».

– Το ΔΝΤ παρουσίασε οδηγίες για τη διευκόλυνση των παροχών κρατικής στήριξης στις τράπεζες. Το Ταμείο ανέφερε ότι, παρόλο που είναι «ακόμα πολύ νωρίς» για να αποσύρουν την ουσιαστική στήριξη, οι κυβερνήσεις πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις στρατηγικές εξόδου από αυτή.

– Σύμφωνα με αναφορές, η Citigroup βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μείωση του ποσοστού 34% που κατέχει στην τράπεζα η κυβέρνηση. Αυτό το ποσοστό απέκτησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μέσω μετατροπής προνομιούχων μετοχών. Με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Citi, υπολογίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αποκομίσει κέρδη 10 δισ. δολαρίων. Ωστόσο η τιμή της μετοχής μειώθηκε αισθητά μετά την πώληση 5 δισ. δολαρίων κρατικά στηριζόμενων ομολόγων.

– Ο ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης αναίρεσε την προτεινόμενη διευθέτηση μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Bank of America για δήθεν παραπλάνηση των μετόχων σχετικά με τα μπόνους των στελεχών που πληρώθηκαν στo προσωπικό της Merril Lynch μετά τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας εστάλη κλήτευση σε πέντε μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου της Bank of America.

– Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines προχώρησε σε περικοπή του 14% του προσωπικού της, ή 6.400 θέσεων, και μείωσε τα δρομολόγια προς διεθνείς προορισμούς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύεται με άλλες αεροπορικές εταιρείες για πιθανή πώληση ενός μεριδίου της.

– Το Facebook ανακοίνωσε ότι 50 εκατ. χρήστες γράφτηκαν στην υπηρεσία τον Ιούλιο, ανεβάζοντας το σύνολο των χρηστών της στα 300 εκατ. Η ιστοσελίδα του κοινωνικού δικτύου έχει πλέον θετικές ταμειακές ροές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή