Το ευρώ ξεπέρασε τα 1,48 δολάρια

Το ευρώ ξεπέρασε τα 1,48 δολάρια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο, σε επίπεδα άνω των 1,48 δολαρίων, παρουσίασε χθες το ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα και πλέον μηνών. Συγκεκριμένα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε έως τα επίπεδα των 1,4821 δολαρίων, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 1,4776 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης. Τη Δευτέρα το ευρώ είχε διαμορφωθεί στα 1,4677 δολάρια. Το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε συνολικά στην αγορά συναλλάγματος, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδά του τελευταίου έτους έναντι διεθνούς δείκτη, που παρακολουθεί την πορεία του έναντι ενός καλαθιού έξι ισχυρών νομισμάτων. H στερλίνα επίσης ενισχύθηκε προς το δολάριο, στα 1,6323 από τα 1,6194 δολάρια, ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του γιεν, από τα 93,13 στα 91,12 γιεν. Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το αμερικανικό νόμισμα και στρέφονται σε άλλα νομίσματα, καθώς τα τελευταία στοιχεία έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες τους για την ανάκαμψη της οικονομίας. Επιπλέον, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του G20 που ξεκινά αύριο στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, θετικά λειτούργησαν οι δεσμεύσεις των υπουργών Οικονομικών της «Ομάδας των Είκοσι», που υποσχέθηκαν να διατηρήσουν τα κρατικά πακέτα στήριξης και τα χαμηλά επιτόκια, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν την προσφορά χρήματος.

Αυτές οι κινήσεις συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας, ενδυναμώνοντας τη διάθεση των επενδυτών για αγορές σε όλο τον κόσμο και αποστρέφοντάς τους από το ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου. Η σύνοδος του G20 θα παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, ώστε να ανιχνεύσουν σημάδια για την κατεύθυνση της οικονομίας και ενδείξεις για νέους κανόνες, που θα διέπουν τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και τις απολαβές των τραπεζιτών. «Οι αγορές ενδιαφέρoνται για τη σύνοδο των G20, η οποία θα θίξει ζητήματα όπως η κεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων και οι αποδοχές των στελεχών των τραπεζών», επισημαίνει σε σημείωμά της η Wells Fargo. Η ίδια προβλέπει ότι «η τρέχουσα εβδομάδα ίσως αποδειχθεί καλύτερη από τις προηγούμενες για το δολάριο, αλλά όχι καθοριστική για τις μακροπρόθεσμες τάσεις προς αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή