Εν συντομια

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογικό κάλεσμα για φοροελαφρύνσεις

Η Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ (φωτογραφία) να αρχίσει να σχεδιάζει πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων αμέσως μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Μόναχο, ο Πέτερ Ράμζαουερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να σκοτώσουμε την ανθούσα οικονομική ανάπτυξη με εξοικονομήσεις, αρνούμενοι τη μείωση της φορολογίας». Ενα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει πιέσεις στα κόμματα που θα πρωτοστατήσουν στη διακυβέρνηση της Γερμανίας, μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει τη φορολογία για τα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις, ως μέσο για την καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης.

Γερμανία

Πτώση κατά 23,5% σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, λόγω της μειωμένης ζήτησης για τα γερμανικά προϊόντα στο εξωτερικό, εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 38,9%, τη Βρετανία 27,8% και τις ΗΠΑ 26,5%. Προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ποσοστό μείωσης των γερμανικών εξαγωγών περιορίσθηκε στο 24,3%, ενώ της τάξης του 22,7% ήταν η μείωση των εξαγωγών προς την Ευρωζώνη.

Πάνω 0,3% οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ

Ανοδο κατά 0,3% σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αν και ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, η αύξηση αποτελεί ένδειξη ότι η ανάκαμψη στη στεγαστική αγορά βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών κατοικιών παρουσίασε πτώση τον Ιούλιο κατά 4,2%, πτώση που είναι η μικρότερη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοδότησης Κατοικίας. «H ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη είναι αδύνατη για έναν απλό λόγο: επειδή και η ανάκαμψη στη στεγαστική αγορά είναι αδύνατη», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κρόουε, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Εθνικής Ενωσης Κατασκευαστών, στη Ουάσιγκτον.

Προσφορά για Cadbury σχεδιάζει και η Ηershley

Η βρετανική εταιρεία προϊόντων ζαχαροπλαστικής Cadbury, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο επιθετικής εξαγοράς από την αμερικανική εταιρεία τροφίμων Kraft, ασκεί πιέσεις στη δεύτερη μέσω της Επιτροπής Εξαγορών της Βρετανίας να οριστικοποιήσει καταληκτική ημερομηνία της προσφοράς της ή να αποσυρθεί. Αναλυτές πιστεύουν ότι η προσφυγή της Cadbury στοχεύει στην αύξηση του ποσού εξαγοράς από τις 750 πένες ανά μετοχή στις 800, έως και 900 πένες ανά μετοχή. Εν τω μεταξύ, μία άλλη αμερικανική εταιρεία ζαχαρούχων προϊόντων, η Ηershley, συγκέντρωσε μια ομάδα οικονομικών συμβούλων για να τη βοηθήσει να αποφασίσει εάν είναι προς το συμφέρον της να υποβάλει και αυτή προσφορά για την αγορά ενός μέρους ή και για την πλήρη εξαγορά της Cadbury.

Πρόταση εξαγοράς ομάδας του NBA από Ρώσο επιχειρηματία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ο Μιχαήλ Προχόροφ, υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ New Jersey Nets, όπως επιβεβαίωσε χθες ο ίδιος στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο. Ο κ. Προχόροφ, στον ελεγχο του οποίου πέρασαν μεγάλες επιχειρήσεις νικελίου στη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, προσθέτει ότι σε περίπτωση κατά την οποία η προσφορά του στεφθεί από επιτυχία, θα είναι η πρώτη φορά που ομάδα της εθνικής ομοσπονδίας μπάσκετ (ΝΒΑ) των ΗΠΑ θα έχει περιέλθει στον έλεγχο αλλοδαπού επιχειρηματία.

Εισήγηση «αθώωσης» της Google για διαφημίσεις πολυτελών ειδών

Το νομικό συμβουλευτικό γραφείο Advocate General Miguel Poiares Maduro, το οποίο παρέχει συμβουλές και στην Ε.Ε., ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία του Ιντερνετ Google Inc. δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των εταιρειών του κλάδου των προϊόντων πολυτελείας, όταν προβάλλει διαφημίσεις γνωστών εμπορικών σημάτων. Την υπόθεση πρόκειται να εξετάσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ύστερα από την καταγγελία που υπέβαλαν μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ των οποίων η LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή