Μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των 18 χρηματιστηρίων της Δυτικής Ευρώπης, ενώ Dow Jones και S&P’s 500 στις ΗΠΑ κατέγραφαν, επίσης, απώλειες για δεύτερη ημέρα. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη αποδυναμώθηκε κατά 4,2% στα 66,11 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας της μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ. Απώλειες σημειώθηκαν και στις αγορές μετάλλων. Η τιμή του χρυσού εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, φθάνοντας σε κάποια στιγμή τα 994 δολάρια την ουγγιά, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 1,4605 έναντι του ευρώ.

Εντονες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι ηγέτες της ομάδας των 20 «G20» βρίσκονται στις ΗΠΑ για να συζητήσουν την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Απαισιοδοξία πυροδοτήθηκε από την απρόσμενη πτώση στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ, την αναδίπλωση των προγραμμάτων ρευστότητας για τις εμπορικές τράπεζες καθώς και την αγορά ομολόγων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 όπως και ο αντίστοιχος FTSE Eurotop-100 έκλεισαν με απώλειες 1,9%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 και ο Cac-40 στο Παρίσι έκλεισαν με πτώση 1,17% και 1,66%, αντίστοιχα. Στη Φρανκφούρτη, ο Dax έχασε το 1,7% της αξίας του. Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones και ο S&P’s 500 σημείωναν απώλειες μεταξύ 0,5% και 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή