Εν συντομια

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνει υποκαταστήματα σε ΗΠΑ – Καναδά η Citi

Τη μείωση του δικτύου των 1.001 υποκαταστημάτων της στις ΗΠΑ και τον Καναδά φέρεται να εξετάζει η Citigroup δεδομένου ότι η τράπεζα συρρικνώνεται μετά τη «σανίδα» διάσωσης της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 45 δισ. δολαρίων την περασμένη χρονιά. Στόχος της τράπεζας είναι να επικεντρωθεί στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποκαταστημάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βίκραμ Πάντιτ και η επικεφαλής της καταναλωτικής μονάδας στις ΗΠΑ Τερέζα Ντιάλ εξετάζουν τρόπους για την αύξηση των καταθέσεων, ως σημαντική πηγή εσόδων μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Citigroup σχεδιάζει να συρρικνώσει το δίκτυο λιανικής στη Βόρεια Αμερική. Ο όμιλος διαθέτει πλήθος υποκαταστημάτων στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Μαϊάμι, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον, ενώ, αντιθέτως, μικρότερη είναι η παρουσία του στο Τέξας, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια.

ΑvtoVΑΖ: 27.600 απολύσεις

Σε συμφωνία για την περικοπή έως 27.600 θέσεων εργασίας κατέληξαν η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, AvtoVAZ, και το βασικό εργατικό συνδικάτο της, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην κρατική Russian Technologies και τη Renault, απασχολεί 102.000 άτομα.

Στόχος της Nomura 5,6 δισ. δολάρια

Στη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών στην ιστορία της πρόκειται να προχωρήσει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nomura Holdings, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 5,6 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση των επεκτατικών της σχεδίων στις ΗΠΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κενίτσι Γουατανάμπε, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της Nomura στις ΗΠΑ, μετά την αποτυχία της να αποκτήσει τις μονάδες της Lehman Brothers στη χώρα. Η Nomura σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 800 εκατ. μετοχές στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό το διάστημα 13-15 Οκτωβρίου.

Δάνεια στην Ανατολική Ευρώπη από την Κίνα

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Κίνα έχει στραμμένο το βλέμμα στην υπερχρεωμένη Ανατολική Ευρώπη, προσφέροντας απλόχερα δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Ενώ η επέκταση της Κίνας προς την Αφρική και τη Λατινική Αμερική στοχεύει κυρίως στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, στην Ευρώπη μεγάλες κινεζικές εταιρείες έχουν «βάλει στο μάτι» τα μεγάλα δημόσια έργα. Με την ανάληψη μεγάλων έργων, όμως, το Πεκίνο εξαγοράζει πολιτική ισχύ στην Ευρώπη, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι έρχεται σε αντίθεση με το ΔΝΤ το οποίο κατ’ αρχήν θέτει δημοσιονομικούς όρους στη δανειακή βοήθεια που παρέχει στα κράτη. Η Κίνα έχει ήδη χορηγήσει αναπτυξιακά δάνεια στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική με αντάλλαγμα την πρόσβαση στους φυσικούς πόρους και τα μεγάλα έργα υποδομής στις εν λόγω χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή