Πολ Κρουγκμαν : Το τέλος του κόσμου αναβάλλεται…

Πολ Κρουγκμαν : Το τέλος του κόσμου αναβάλλεται…

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση δημιούργησε σε κάποιους φόβους περί καταστροφικών συνεπειών για την παγκόσμια οικονομία, προτρέποντας τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν να τους καθησυχάσει: «Το τέλος του κόσμου φαίνεται ότι προς το παρόν αναβάλλεται», επισήμανε -με κάποια υπερβολή ως προς το μέγεθος της ανησυχίας που είχε προκαλέσει η κρίση-, μιλώντας σε σεμινάριο στο Ελσίνκι. «Η κάμψη της οικονομίας έφθασε στο κατώτατο σημείο της, αλλά η ανάκαμψη προβλέπεται βραδεία και επώδυνη», τόνισε.

Κατά τις εκτιμήσεις του, η παγκόσμια οικονομία δεν βυθίζεται στην άβυσσο, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. «Το μείζον θέμα έχει να κάνει με τη διάλυση του διεθνούς εμπορίου», υπογραμμίζει ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός. «Υπό το πρίσμα αυτό έχω θεμελιώδεις αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι δυνατόν οι εξαγωγές να λειτουργήσουν ως κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας». Ερωτηθείς εάν η κινεζική οικονομία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ατμομηχανής για την ανάκαμψη, απάντησε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος, αλλά σαφώς μπορεί να συμβάλει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή