Πολ Πενσκε : Ενας «μάστορας» για τη Saturn

Πολ Πενσκε : Ενας «μάστορας» για τη Saturn

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σωτήρας του Saturn, του προβληματικού εμπορικού σήματος της General Motors, είναι ο Ρότζερ Πένσκε. Ο άνθρωπος που αγόρασε την εταιρεία έχει τη φήμη ότι κατορθώνει να επιτυγχάνει εκεί όπου άλλοι αποτύγχαναν. Ως έφηβος, είχε εξασκηθεί στην επισκευή παλιών αυτοκινήτων, ενώ στα νιάτα του διετέλεσε και οδηγός αγώνων ταχύτητας. Στην ενήλικη ζωή του αναλάμβανε και πάλι επιδιορθώσεις, όπως και στην εφηβεία του. Αυτή τη φορά, όμως, αφορούσαν επιχειρήσεις του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ρότζερ Πένσκε πιστώθηκε με την ανασυγκρότηση της μονάδας εκμίσθωσης φορτηγών της Hertz, τις δραστηριότητες ντιζελοκινητήρων της General Motors και τη μονάδα μικρών αυτοκινήτων της Daimler, την γνωστή Smart. Σήμερα, στα 72 του χρόνια πλέον, θα αναλάβει το προβληματικό παιδί της GM, τη Saturn. Η GM θα προμηθεύει οχήματα στη Saturn έως το 2011, αλλά από τότε και μετά ο κ. Πένσκε θα πρέπει να της εξασφαλίσει τη λειτουργία της Saturn με την αρωγή άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Μεταξύ των ενδιαφερομένων εμφανίζονται ήδη η Renault, αλλά και μία κινεζική εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή