Deutsche Bank: νέα εμπλοκή στην υπόθεση κατασκοπείας

Deutsche Bank: νέα εμπλοκή στην υπόθεση κατασκοπείας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπόθεση κατασκοπείας του Γερμανού δικηγόρου και μετόχου της Deutsche Bank, Μάικλ Μπόνορφ, από την ίδια την τράπεζα, καταδεικνύει ότι πηγή έμπνευσης σεναρίων δεν είναι η φαντασία, αλλά η πραγματικότητα, που δεν είναι τελικά όσο πεζή φαίνεται. Εμπλεκόμενος φέρεται να είναι ακόμη και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank, Κλέμενς Μπόρσινγκ, όταν εκτελούσε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή την περίοδο 2001-06, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, που στηρίζεται στην εμπιστευτική έκθεση 150 σελίδων, της νομικής εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Είναι δε ειρωνικό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, Γιόσεφ Ακερμαν, ανέθεσε στην Cleary τη διεξαγωγή έρευνας από την οποία προκύπτει ότι ο κ. Μπόρσινγκ γνώριζε λεπτομερώς για τις ενέργειες παρακολούθησης των τμημάτων ασφαλείας και επενδυτικών σχέσεων. Η τράπεζα έχει αποδεχτεί ότι οι επικεφαλής των τμημάτων αυτών έλαβαν την πρωτοβουλία παρακολούθησης του κ. Μπόνορφ, όπως και μελών του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου.

Η έκθεση της Cleary έρχεται, επίσης, σε πλήρη αντίθεση με ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα στις 28 Ιουλίου, όπου αρνείται κάθε εμπλοκή του εποπτικού συμβουλίου. Ο λόγος που ο κ. Μπόνορφ, ο οποίος διαμένει στην Ιμπιζα της Ισπανίας, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της Deutsche Bank ήταν οι «ενοχλητικές» ερωτήσεις που έθετε στις ετήσιες συνελεύσεις μετόχων και τα νομικά μέτρα που ελάμβανε εάν δεν έπαιρνε ικανοποιητικές απαντήσεις. Η τράπεζα αρνείται να σχολιάσει την έκθεση της Cleary όσο εκκρεμούν οι έρευνες των γερμανικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή