Μετά το G20, η FSA αναθεωρεί τους κανόνες για τα πριμ

Μετά το G20, η FSA αναθεωρεί τους κανόνες για τα πριμ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναθεώρηση, εντός των ημερών, του κώδικα πρακτικής που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο για τα μπόνους των τραπεζιτών προσανατολίζεται η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Βρετανίας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στους κόλπους του G20 την περασμένη εβδομάδα. Εκπρόσωπος της FSA τόνιζε χθες ότι «ο κώδικάς μας είναι, σε γενικές γραμμές, σύμφωνος με τις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), εξετάζουμε όμως το ανακοινωθέν του G20 για να δούμε τι σημαίνει γι’ αυτόν». Διευκρίνισε, πάντως, ότι «αν υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα τις εφαρμόσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Η FSA δέχθηκε σφοδρή επίθεση τον περασμένο μήνα, όταν έδωσε στη δημοσιότητα τις γενικές γραμμές μιας τοποθέτησης που θεωρήθηκε ευρέως ως υπαναχώρηση των αρχικών θέσεών της. Η εκπρόσωπός της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την FSA η πιθανότητα ενίσχυσης του κώδικα με περαιτέρω συστάσεις του FSB -όπως η ακύρωση των μπόνους και η επιστροφή τους σε περίπτωση αρνητικών επιδόσεων της τράπεζας- «αν υπάρξει συμφωνία σε διεθνές επίπεδο να γίνει κάτι περισσότερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή