Εν συντομια

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς παράταση των δασμών στις εισαγωγές υποδημάτων

Παράταση στους δασμούς εισαγωγών υποδημάτων από την Κίνα προτίθεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον επόμενο μήνα.

Υστερα από έρευνα που κράτησε ένα έτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει διατήρηση των δασμών εισαγωγής κινεζικών παπουτσιών, αλλά για δύο χρόνια και όχι για πέντε όπως είθισται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σε μια επιπλέον συμβιβαστική προσπάθεια, για να αποτρέψει έναν εμπορικό πόλεμο με την ασιατική υπερδύναμη, η Κομισιόν επιπλέον πιθανότατα θα εξαιρέσει τα παιδικά παπούτσια και τα αθλητικά από την επιβολή δασμών.

Η πλειονότητα των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αρκετοί κλάδοι λιανεμπορίου αντιτίθενται στους δασμούς, αλλά οι κατασκευαστές υποδημάτων τους υποστηρίζουν.

Γερμανία

Ο πληθωρισμός μειώθηκε περισσότερο απ’ ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές για τον Σεπτέμβριο, προμηνύοντας πτωτικές πιέσεις στις τιμές της ευρύτερης Ευρωζώνης, στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στη Γερμανία και 0,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση 0,2% και 0,1%, αντίστοιχα.

«Προσοχή στην κρίση της απασχόλησης»

Να στρέψουμε την προσοχή από τη χρηματοοικονομική κρίση στην κρίση απασχόλησης, ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Ανχελ Γκουρία. Οπως δήλωσε ο κ. Γκουρία, μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ασχολήθηκαν με τη στήριξη των οικονομιών και οι προσπάθειες φέρνουν καρπούς. Το ίδιο τώρα πρέπει να γίνει με την απασχόληση.

Στις αρχές του μήνα ο Οργανισμός προειδοποίησε πως η ανεργία στις χώρες-μέλη ενδέχεται να φτάσει το 10% το επόμενο έτος, παρά το βελτιωμένο οικονομικό outlook, και τόνισε ότι η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε κρίση απασχόλησης. Το μέσο ποσοστό ανεργίας των χωρών του ΟΟΣΑ αναρριχήθηκε στο 8,5% τον Ιούλιο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Citi κατά Morgan Stanley για παραβίαση συμφωνίας

Μήνυση κατά της Morgan Stanley υπέβαλε η Citigroup Inc. υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους συμφωνίας σε συμβόλαιο ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (credit-default swap) και υποχρεούται να της καταβάλει πάνω από 245 εκατ. δολ. Αυτό μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορεία Dow Jones Newswire, σημειώνοντας ότι στη μήνυση η Citigroup υποστηρίζει ότι η Morgan Stanley & Co. International απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με συμφωνία αντιστάθμισης κινδύνου το 2006.

Η συμφωνία είχε στόχο την προστασία της Citibank έναντι απωλειών σε ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 366 εκατ. δολ. που σύναψε η Citibank έναντι προϊόντων διασφαλισμένων με πιστωτικές υποχρεώσεις (CDΟs).

Η Ιταλία σχεδιάζει περικοπή των κινήτρων ηλιακής ενέργειας

Τη σταδιακή περικοπή των κινήτρων ηλιακής ενέργειας σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, προσέχοντας ωστόσο να μην επιφέρει κλυδωνισμούς στην αγορά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Βιομηχανίας, Στέφανο Σάλια, στο Reuters. Η αγορά των φωτοβολταϊκών γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στην Ιταλία μετά το 2007 μετά την έγκριση κινήτρων από την κυβέρνηση, τα οποία μάλιστα ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη.

Στην Johnson & Johnson το 18% της Crucell αντί 302 εκατ. ευρώ

Η Johnson & Johnson αγόρασε το 18% της βιοτεχνολογικής εταιρείας Crucell προς 302 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της γρίπης.

Η ολλανδική Crucell βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Wyeth, οι οποίες όμως διακόπηκαν τον Ιανουάριο, όταν η Pfizer κινήθηκε στην κατεύθυνση της εξαγοράς της Wyeth.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή