Σε 10ετές τούνελ χαμηλής ανάπτυξης η Ε.Ε.

Σε 10ετές τούνελ χαμηλής ανάπτυξης η Ε.Ε.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τούνελ δεκαετούς, αργής ανάκαμψης, με ενδεχόμενο επιστροφής στην ύφεση είναι ενδεχόμενο να μπαίνει η Ευρωζώνη, προειδοποίησε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Ευρώ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Καταθέτοντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί» και ότι το τρέχον δεύτερο εξάμηνο του έτους θα σηματοδοτήσει την έξοδο από την ύφεση. Ωστόσο, η έξοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί με πολύ μικρά βήματα και να διαρκέσει μέχρι και μία δεκαετία, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Οι δυνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης πιθανά να μην υπερβαίνουν το 1,5% μέχρι το 2020, κάτι που θα περιορίσει τα ήδη μικρά δημοσιονομικά περιθώρια των κυβερνήσεων και φυσικά δεν υπόσχεται θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της απασχόλησης, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομάδας Ευρώ.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν να δικαιώνουν την ελπίδα του Γιουνκέρ για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τη Ζώνη Ευρώ, που βασίζεται σε σφυγμομέτρηση επιχειρηματιών και εργαζομένων, πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοση του τελευταίου 12μήνου τον Σεπτέμβριο. Βελτιωμένος ήταν και ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στις -2,07 μονάδες από -2,18 τον Αύγουστο, -2,69 τον Ιούλιο και -3,29 τον Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή