Εν συντομια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ευχαριστώ» της Citigroup στους φορολογούμενους

Τους Αμερικανούς φορολογούμενους ευχαρίστησε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ, για τα κεφάλαια διάσωσης αξίας 45 δισ. δολαρίων που της χορήγησε η αμερικανική κυβέρνηση στα τέλη του 2008 για τη στήριξη της τράπεζας. «Η συγκεκριμένη επένδυση έχτισε μία γέφυρα πάνω από την κρίση και η Citi χρωστά ευγνωμοσύνη στους φορολογούμενους», υπογράμμισε ο κ. Πάντιτ, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στην επιτροπή του Κογκρέσου που επιβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα διάσωσης TARP, ύψους 700 δισ. δολαρίων. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ επέστρεψε τον Δεκέμβριο στο κράτος κεφάλαια διάσωσης αξίας 20 δισ. δολ. Το υπουργείο Οικονομικών κατέχει ακόμα ποσοστό 27% στη Citi, μετά την περσινή αγορά κοινών μετοχών της εταιρείας αξίας 25 δισ. δολαρίων. Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής κέρδη 1,15 δισ. δολάρια από την επένδυσή της στη Citigroup, με βάση την τρέχουσα τιμή των 7,7 δισ. μετοχών που κατέχει, στα 3,4 δολάρια.

Schroders

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα κέρδη της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων για το σύνολο του 2009. Παρά την πτώση 31% που σημείωσαν σε σχέση με το 2008, στα 200 εκατ. στερλίνες, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 180 εκατ. στερλινών. Ο Κέβιν Πέρι, οικονομικός διευθυντής της Schroders, η οποία κατέγραψε πέρυσι ρεκόρ καθαρών εισροών 15 δισ. στερλινών, σε σχέση με τα 9,6 δισ. του 2008, αναμένει ευκαιρίες ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πρώτες ζημίες για Moeller – Μaersk

Τις πρώτες ετήσιες ζημίες τα τελευταία εξήντα χρόνια ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, A. P. Moeller-Maersk A/S, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για το 2010 αναμένει «μέτρια» κέρδη λόγω των ανεπαρκών αυξήσεων των τιμών. Η Maersk εμφάνισε για το 2009 ζημίες 7,03 δισ. κορόνες (1,18 δισ. δολ.) σε σχέση με κέρδη 17 δισ. (2,86 δισ. δολ.) το περασμένο έτος. Οι αναλυτές του πρακτορείου Bloo-mberg, που ανέμεναν ζημίες κοντά στα 5,5 δισ. κορώνες, εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καταγράψει το 2010 κέρδη 7,2 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή