Μπιλ Γκέιτς : Ιθύνων νους πίσω από την εξαγορά της Skype

Μπιλ Γκέιτς : Ιθύνων νους πίσω από την εξαγορά της Skype

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ιθύνων νους πίσω από την εξαγορά της λουξεμβουργιανής Skype από τη Microsoft δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον ιδρυτή της δεύτερης, Μπιλ Γκέιτς. Οπως δήλωσε στο BBC, στήριξε την ιδέα της συνεργασίας και απηύθυνε έκκληση στα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. της εταιρείας να τον μιμηθούν. «Θεωρώ ότι η συμφωνία με τη Skype είναι σημαντικότατη για τη Microsoft και έχει στρατηγική σημασία», υπογράμμισε.

Η Skype δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πραγματοποιούν τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω Διαδικτύου χωρίς χρέωση και με οπτική επαφή, ενώ επιβάλλει χρεώσεις στις κλήσεις, οι οποίες γίνονται σε σταθερά τηλέφωνα και κινητά. Παρά τη μεγάλη της δημοφιλία, η λουξεμβουργιανή εταιρεία αγωνίζεται να εμφανίσει κέρδη. «Η ιδέα της τηλεδιάσκεψης θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο», πρόσθεσε ο ιδρυτής της Microsoft. «Θα είναι εντυπωσιακό να μπορέσει κανείς να δει το πώς οι εξαιρετικές ιδέες από το τμήμα έρευνας της Microsoft θα συνδυαστούν με τις υπηρεσίες της Skype και θα δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα». Η Microsoft, η οποία εξαγόρασε την Skype αντί 8,5 δισ. δολαρίων, έχει αποκτήσει ένα ισχυρό εργαλείο στο πεδίο των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου και έχει εμπλουτίσει το ανταγωνιστικό της οπλοστάσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή