Συντομα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Deutsche Βoerse

Οι εταιρείες που διαχειρίζονται την αμερικανική αγορά μετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq και την αγορά παραγώγων ICE αποφάσισαν να αποσύρουν την κοινή τους επιθετική προσφορά 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, NYSE Euronext. Η απόφασή τους ανοίγει τον δρόμο στη γερμανική Deutsche Boerse, η οποία έχει καταθέσει προσφορά δέκα δισ. δολαρίων για τη NYSE Εuronext.

Παραπομπές

Η Βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Office of Fair Trading) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπέμψει τις «τέσσερις μεγάλες» εταιρείες ορκωτών λογιστών της χώρας, PwC, KPMG, Deloite και Ernst & Young, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ομόλογα από Google

Η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την έκδοση ομολόγων αξίας τριών δισ. δολαρίων με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους, καθώς και τη χρηματοδότηση εταιρικών στόχων. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει μετρητά ύψους 35 δισ. δολαρίων, θα εκδώσει ομόλογα τριετούς, πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας. Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup, Goldman Sachs και JPMorgan Chase.

Ανεπιθύμητος

Ενα ψήφισμα στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της αμερικανικής αλυσίδας McDonalds τάσσεται υπέρ της απόσυρσης του γνωστού κλόουν της εταιρείας, του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ, από τη διαφημιστική εκστρατεία των McDonalds, καθώς θεωρεί ότι ενθαρρύνει τα παιδιά στο να καταναλώνουν ανθυγιεινά τρόφιμα. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, όμως, δεν φάνηκαν να εντυπωσιάζονται από την ιδέα του ψηφίσματος, χαρακτηρίζοντας τον κλόουν μία «πηγή καλού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή