Αγγλόφωνη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα από Baidu – Microsoft

Αγγλόφωνη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα από Baidu – Microsoft

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία κατέληξαν η κυρίαρχη κινεζική μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης Baidu και η Microsoft με σκοπό την ανάπτυξη μιας αγγλόφωνης μηχανής αναζήτησης στην Κίνα. Η συμφωνία θα επιτρέψει στους χρήστες της μηχανής Baidu την πρόσβαση στα αγγλικά αποτελέσματα αναζήτησης που θα παράγει η μηχανή αναζήτηση της Microsoft, το Bing. Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft θα προσπαθήσει να αυξήσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο με περισσότερους από 470 εκατ. χρήστες, ενώ και η Baidu θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την επέκτασή της πέρα από την κινεζική αγορά διαδικτυακής αναζήτησης, στην οποία κυριαρχεί μετά την περσινή αποχώρηση της Google από τη χώρα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Baidu στην κινεζική αγορά διαδικτυακής αναζήτησης έφτασε το προηγούμενο τρίμηνο στο 75,8%, σε αντίθεση με το Bing της Microsoft που ελέγχει κάτι λιγότερο από το 1% της αγοράς. Ο βοηθός του προέδρου της Baidu, Ζανγκ Ντόνγκτσεν, ανέφερε στο πρακτορείο Xinhua News ότι η συμφωνία παροχής των υπηρεσιών αγγλόφωνης μηχανής αναζήτησης του Bing από τη Microsoft, η οποία αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της αργότερα μέσα στο έτος, θα βοηθήσει την Baidu στην προσπάθεια επέκτασής της στην παγκόσμια αγορά αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, η Baidu βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων σε 12 ξένες γλώσσες, σύμφωνα με τον επικεφαλής αντιπρόεδρο Χαόγιου Σεν.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στον χειρισμό των σχέσεών της με την πολιτική σκηνή της Κίνας από ό,τι η Google. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, η Microsoft είναι πολύ πιο εξοικειωμένη με το πώς να διατηρήσει μια καλή σχέση με την κινεζική κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της εταιρείας Analysys International που ειδικεύεται στην κινεζική διαδικτυακή βιομηχανία. «Είναι πολύ πιο έμπειροι από την Google και πολύ πιο επιδέξιοι από την Google στο συγκεκριμένο θέμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή