Νέος γύρος ανησυχίας στις αγορές

Νέος γύρος ανησυχίας στις αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης επιτάθηκε χθες μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες, στην κατηγορία «junk», λόγω αυξημένων πιθανοτήτων για ανάγκη πρόσθετης βοήθειας στη χώρα. Νωρίτερα, η πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών διεθνώς ήταν ανάμεικτη, μετά την εκτίναξή τους στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Πρώτη φορά σε επτά ημέρες το ευρώ υποχώρησε δραστικά προς το δολάριο, στα 1,4410 δολάρια από 1,4578 δολάρια τη Δευτέρα. Βασικοί παράγοντες ήταν η Πορτογαλία και οι ανησυχίες λόγω επιβράδυνσης των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Equity έκλεισε με απώλειες 0,2%, ενώ προηγουμένως είχε ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδά του από την 1η Ιουνίου. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος με άνοδο μικρότερη του 0,1%, στις 275,62 μονάδες, όταν τις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις είχε άνοδο 4,4%. Ο επίσης πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst300 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 1.122,23 μονάδες, σηματοδοτώντας το υψηλότερο κλείσιμο μηνός.

Στη Νέα Υόρκη, οι φόβοι για την Πορτογαλία και γενικότερα την παγκόσμια οικονομία επέτειναν το πτωτικό κλίμα, και πριν από το κλείσιμο ο S&P 500 υποχωρούσε 0,30% στις 1.335,67 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωνε απώλειες 0,24%, στις 12.552,30 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή