Πλήρης αντιστροφή κλίματος στις αγορές

Πλήρης αντιστροφή κλίματος στις αγορές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά πέντε εβδομάδων άγγιξαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ως ενέχυρο πορτογαλικά ομόλογα παρά την υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς junk. Το ευρώ αρχικά υποχώρησε κοντά στα 1,4221 δολάρια, προτού ανακάμψει στα 1,435 δολάρια λόγω της εκτίμησης ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει και σε νέα άνοδο των επιτοκίων εντός του 2011. Ο FTSEurofirst 300 έφθασε έως και τις 1.132,44 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου. Από τους επιμέρους εθνικούς δείκτες, ο PSI της Λισσαβώνας έκλεισε με κέρδη 1,8%. Ο FTSE 100 του Λονδίνου αναρριχήθηκε στα υψηλά διμήνου, κλείνοντας ενισχυμένος κατά 0,9%, στις 6.054,55 μονάδες. Ο CAC 40 του Παρισιού και ο DAX της Φρανκφούρτης είχαν κέρδη 0,5%.

Σχεδόν υψηλά διμήνου άγγιξε και ο Standard & Poor’s στη Γουόλ Στριτ, χάρις στα στοιχεία τόσο για την απασχόληση όσο και για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Ο δείκτης κατέγραφε κέρδη 1,1% λίγο πριν από το κλείσιμο, ενώ ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,8%. Σε ρυθμούς ράλι κινήθηκαν οι αγορές πετρελαίου και μετάλλων, εν μέρει και χάρις στην αισιοδοξία για την κινεζική ζήτηση. Η τιμή του χαλκού εκτινάχθηκε κατά 1,4%, στα 4,39 δολ. ο τόνος στη Νέα Υόρκη, ενώ εκείνη του Βrent στην αγορά του Λονδίνου περίπου κατά 4 δολάρια (4%), πάνω από τα 118 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή