Συνεργασία Facebook και Skype για βιντεοκλήσεις

Συνεργασία Facebook και Skype για βιντεοκλήσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες συνεργασίες προχωρεί η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Facebook, η οποία θα συνεργαστεί με το Skype, ώστε να προστεθεί στην ιστοσελίδα της κοινωνικής δικτύωσης και η δυνατότητα οπτικοποιημένης ομιλίας (βιντεοκλήσης). Η κίνηση αυτή έρχεται ως χτύπημα στην εταιρεία Google με την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, η οποία εγκαινίασε τον ανταγωνιστή του Facebook ονόματι Google+. Η τελευταία παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα βιντεοκλήσης, όπως κάνει και το Skype. Αξίζει να αναφερθεί ότι Facebook και Skype έχουν συνεργαστεί και άλλες φορές, καθώς ήδη μοιράζονται ορισμένα εργαλεία στην ανταλλαγή στιγμιαίων μηνυμάτων.

Το Skype, ειδικότερα, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς του από τη Microsoft, η οποία τυγχάνει και η μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας του Facebook. Η νέα υπηρεσία εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος, ευκαιρίας δοθείσης, αποκάλυψε πως ο ιστοτόπός του έχει σήμερα 750 εκατομμύρια χρήστες. Εντούτοις, πρόσθεσε, πλέον δεν θεωρείται χρήσιμο κριτήριο επιτυχίας του Facebook ο αριθμός αυτός των ενεργών χρηστών. Αντιθέτως, η ποσότητα του μοιράσματος φωτογραφιών, βίντεο και ιστοσελίδων αποτελεί καλύτερη μέτρηση του πώς οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι με το σάιτ. Στα πρώτα στάδια η υπηρεσία βιντεοκλήσης θα μπορεί να συνδέει απευθείας μόνον δύο χρήστες του Facebook, ενώ η ανταγωνιστική υπηρεσία της Google δίνει τη δυνατότητα και για ομαδικές συνομιλίες με οπτική επαφή.

Πάντως, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πρόσθεσε ότι το Skype μπορεί στο μέλλον να προσφέρει πιο περίπλοκες υπηρεσίες στο Facebook, ενώ σε μία κίνηση αβρότητας τόνισε πως η δημιουργία του Google+ είναι μία νίκη για το Facebook και το όραμά του για τα κοινωνικά δίκτυα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή