Μερικά από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα της εβδομάδας

Μερικά από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα της εβδομάδας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τwitter

Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter έχει ξεκινήσει διαδικασίες άντλησης κεφαλαίων από ιδιώτες, βάσει των οποίων η ιστοσελίδα αποτιμάται κοντά στα επτά δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg. Τον Δεκέμβριο, μετά την επένδυση 200 εκατ. δολαρίων από την Kleiner Perkins Caufield & Byers, η αξία του Twitter είχε αποτιμηθεί στα 3,7 δισ. δολάρια.

ΠΟΕ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έκρινε ότι τα όρια που επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές πρώτων υλών παραβιάζουν τους παγκόσμιους κανόνες, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα παράπονα από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Μεξικό. Από την πλευρά της η ασιατική χώρα άσκησε κριτική στην απόφαση, αποδίδοντας τους δασμούς στις εξαγωγές ορισμένων πρώτων υλών σε περιβαλλοντικούς λόγους. Η απόφαση του ΠΟΕ αναμένεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες στη διαμάχη τους με την Κίνα σχετικά με το εμπόριο σπάνιων γαιών.

Μoody’s

Ο διεθνής οίκος Moody’s εκτιμά ότι το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων της Κίνας υπερβαίνει κατά 3,5 τρισ. γουάν (540 δισ. δολάρια) των επίσημων στοιχείων κυβερνητικών ελεγκτών, κάτι που ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κερδοφορία όσο και στην πιστοληπτική αξιολόγηση των κινεζικών τραπεζών.

UΒS

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της μεγάλης ελβετικής τράπεζας UBS αναμένεται να αναλάβει από το 2012 ο Αξελ Βέμπερ, πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, ο κ. Βέμπερ αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Αssicurazioni Generali

O πρώην πρόεδρος της Assicurazioni Generali, του μεγαλύτερου ιταλικού ασφαλιστικού ομίλου, Τσέζαρε Γκερόντσι, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για το ρόλο που έπαιξε το 2003 στη χρεοκοπία της εταιρείας Cirio.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή