Δύο διευθύνοντες σύμβουλοι στην Deutsche Bank

Δύο διευθύνοντες σύμβουλοι στην Deutsche Bank

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι ένας αλλά δύο διευθύνοντες σύμβουλοι είναι πιθανόν να διαδεχτούν τον 63χρονο Γιόζεφ Ακερμαν στο πηδάλιο της Deutsche Bank, δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς τη λογική αυτής της επιλογής. Ο πρώτος υποψήφιος -που προκαλεί και περισσότερη συζήτηση- είναι ο 48χρονος Ανσούν Τζάιν, ινδικής καταγωγής και επικεφαλής του τομέα επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank. Είναι αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν εάν διαθέτει το πολιτικό δαιμόνιο να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις αυτής της θέσης. Δεύτερος είναι ο Γιόργκεν Φίτσερ, η υποψηφιότητα του οποίου μαζί με αυτήν του κ. Τζάιν υποβλήθηκαν στο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank για να ληφθεί απόφαση.

Η Deutsche Bank είναι η κορυφαία τράπεζα στη Γερμανία, με ένα ισχυρό δίκτυο στην επενδυτική τραπεζική που επεκτάθηκε με την προτροπή του κ. Ακερμαν. Πέραν της μακροχρόνιας πορείας του Γερμανού τραπεζίτη στον κλάδο, ο κ. Ακερμαν είχε επίσης προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε το 2007. Σήμερα, ο πρόεδρος της τράπεζας, Κλέμενς Μπόρσινγκ, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση του -ή των- διαδόχου του κ. Ακερμαν. Ο αρχικά επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση Αξελ Βέμπερ επέλεξε τελικά να αναλάβει τα ηνία της ελβετικής UBS μετά μια μακρά θητεία ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας. Βασική πηγή προβληματισμού για την ύπαρξη δύο διευθυνόντων συμβούλων στην Deutsche Bank είναι ότι αυτά τα μοντέλα εταιρικής διακυβέρνησης δεν αποτελούν μόνιμη λύση. Οποιοσδήποτε και αν διοριστεί διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις στο νέο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή