Νέες διαβουλεύσεις για αύξηση χρέους

Νέες διαβουλεύσεις για αύξηση χρέους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι αναμενόταν να συναντηθούν ξανά χθες. Πριν από τη χθεσινή συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τίμοθι Γκάιτνερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την έγκαιρη αύξηση του ορίου δανεισμού από το αμερικανικό Κογκρέσο και την αποτροπή μιας πιθανώς καταστροφικής στάσης πληρωμών. Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πολύς διαθέσιμος χρόνος για την άρση των πολιτικών διαιρέσεων πριν από την προθεσμία της 2ας Αυγούστου. «Φυσικά και το Κογκρέσο θα περάσει μία αύξηση του ορίου ώστε να αποφύγουμε την πτώχευση», ανέφερε με βεβαιότητα ο κ. Γκάιτνερ από τη Ουάσιγκτον. «Γνωρίζουν ότι η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή, η αποτυχία δεν είναι επιλογή», συμπλήρωσε με νόημα.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο και τους Δημοκρατικούς για «σκόπιμη εξαπάτηση» της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια των τρεχουσών διαπραγματεύσεων για τη μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση του ορίου χρέους. Στη χθεσινή του ομιλία στη Γερουσία, ο κ. Μακόνελ τόνισε ότι ο πρόεδρος προσέφερε στους Ρεπουμπλικανούς τρεις επιλογές: «ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αυξήσεις φόρων ή στάση πληρωμών», προσθέτοντας ότι το κόμμα του αρνήθηκε να συμμετάσχει στο παιχνίδι του. Από την πλευρά του, ο κ. Ομπάμα δεν επιθυμεί μία βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή