Σκληρή λιτότητα στην Ιταλία κόντρα στην κρίση

Σκληρή λιτότητα στην Ιταλία κόντρα στην κρίση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αίσθηση συντονισμένου συναγερμού έδωσαν μέσα στην εβδομάδα οι αντιδράσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας στην επίθεση που δέχθηκαν από τις αγορές, καθώς οι δύο χώρες ψήφισαν προγράμματα λιτότητας και ραγδαίες περικοπές δαπανών. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η υποβάθμιση του χρέους της Ιρλανδίας από τη Moody’s στην κατηγορία των ομολόγων σκουπιδιών.

Ειδικότερα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, πέτυχε να ψηφισθεί την Τετάρτη από τη Γερουσία και χθες από την Κάτω Βουλή πρόγραμμα περικοπών ύψους 79 δισ. ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση της αμοιβής για ιατρική συνταγή και του εισιτηρίου εισόδου στα επείγοντα των νοσοκομείων, έκτακτη εισφορά για συντάξεις άνω των 90.000 ευρώ και πάγωμα όσων συντάξεων αντιστοιχούν στο πενταπλάσιο της βασικής. Πρόκειται για ενισχυμένη εκδοχή προγράμματος που αρχικά προέβλεπε περικοπές μόνον 40 δισ. ευρώ και προσπαθούσε ματαίως να προωθήσει ο κ. Τρεμόντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή