Συντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Carrefour

Η προτεινόμενη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής στον κόσμο Carrefour στη Βραζιλία με τη Pao de Acucar, τη βραζιλιάνικη αλυσίδα σουπερμάρκετ, κατέρρευσε με αφορμή την απόσυρση της στήριξης από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης της χώρας. Το σχέδιο συγχώνευσης της γαλλικής αλυσίδας είχε δεχθεί έντονη κριτική και στο παρελθόν, όταν ένας μεγάλος μέτοχος της Pao de Acucar είχε κατηγορήσει τη Carrefour για την πραγματοποίηση παράνομων συνομιλιών εξαγοράς.

Νestle

Στην εξαγορά του 60% της κινεζικής εταιρείας παραγωγής ζαχαρωδών Hsu Fu Chi αντί ενός ποσού κοντά στα 1,7 δισ. δολάρια προχώρησε ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Nestle. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Nestle στην Κίνα. Σημειώνεται ότι η Nestle είχε εξαγοράσει συμμετοχή 60% στην επίσης κινεζική Yinlu Foods Group.

Αmazon

Νέο επεισόδιο στη μάχη της κατά της εισφοράς του φόρου πωλήσεων για τις αγορές μέσω του Διαδικτύου στην Καλιφόρνια «έγραψε» η Amazon, καθώς πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος με σκοπό την ανατροπή της απόφασης. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των πολιτειών των ΗΠΑ δεν επιβάλλουν φόρους πωλήσεων για τις αγορές αγαθών μέσω του Διαδικτύου, ωστόσο η Καλιφόρνια καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος. Η συγκεκριμένη εισφορά έχει λάβει τη στήριξη μεγάλων εταιρειών λιανικής, όπως η Wal-Mart και η Target, που θεωρούν ότι το ενδεχόμενο εξαίρεσης από τον φόρο θα δώσει αθέμιτο πλεονέκτημα στους ανταγωνιστές τους στο Διαδίκτυο.

Μacarthur Coal

Οι εταιρείες Peabody Energy και ArcelorMittal κατέθεσαν από κοινού αρχική πρόταση για την εξαγορά της αυστραλιανής εταιρείας εξαγωγών άνθρακα Macarthur Coal. Ο όμιλος χαλυβουργίας ArcelorMittal και η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία εξόρυξης άνθρακα, προσέφεραν 15,5 δολάρια Αυστραλίας ανά μετοχή, αποτιμώντας την Macarthur Coal στα 4,7 δισ. δολάρια Αυστραλίας (3,63 δισ. ευρώ).

ΗΠΑ

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη χρησιμοποίηση φέτος περισσότερων ποσοτήτων καλαμποκιού για την παραγωγή αιθανόλης στις ΗΠΑ, σε σχέση με άλλα συστατικά. Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που η ζήτηση καλαμποκιού για την παραγωγή αιθανόλης ξεπέρασε τη ζήτηση καλαμποκιού για καλλιέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή