H Fitch ξεκίνησε από τις… εκδόσεις

H Fitch ξεκίνησε από τις… εκδόσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τρίτος μεγαλύτερος οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, ο Fitch Ratings, ξεκίνησε και αυτός, όπως οι Moody’s και Standard & Poor’s, ως εκδοτική επιχείρηση το 1913 από τον Τζον Νλόλες Φιτς. Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη με εκδόσεις που έγιναν σημεία αναφοράς σε ό, τι αφορά την παροχή στατιστικής πληροφόρησης για τους επενδυτές. Οι πιο γνωστές εκδόσεις ήταν οι Fitch Bond Book και Fitch Stock and Bond Manual. Το 1924 εισήγαγε τη σημερινή κλίμακα από το ΑΑΑ μέχρι το D, με στόχο την παροχή αντικειμενικής αξιολόγησης μετοχικών και ομολογιακών τίτλων. Το 1975 αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης και καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Η ανάπτυξη της εταιρείας χρονολογείται ουσιαστικά από το 1989 με την αναδιοργάνωση κεφαλαίων και την αλλαγή της διαχειριστικής ομάδας. Στη δεκαετία του ’90 επεκτείνεται, παρέχοντας στους επενδυτές πρωτογενή έρευνα, πλήρεις ερμηνείες πολύπλοκων πιστώσεων και αυστηρότερη παρακολούθηση.

Σήμερα, o οίκος Fitch έχει έδρες στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, ενώ έχει παρουσία σε 51 χώρες. Η Fitch Ratings και η Fitch Solutions, γνωστές και ως Algorithmics, αποτελούν μέρος του ομίλου Fitch, ο οποίος ανήκει με τη σειρά του στον όμιλο Fimalac με έδρα στο Παρίσι. H Fitch Ratings καλύπτει πιο περιορισμένο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τη Moody’s και τη Standard & Poor’s, το οποίο υπολογίζεται γύρω στο 20% της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων και μετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή