Standard and Poor’s: και ενημέρωση μετοχών

Standard and Poor’s: και ενημέρωση μετοχών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1860, o Χένρι Βάρνουμ Πουρ με την έκδοση «History of Railroads and Canals of the United States» καθιερώθηκε ως ο «κύριος της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης», με σύνθημα «το δικαίωμα του επενδυτή να γνωρίζει».

Το 1916, η Poor’s Publishing Company ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό και τη δημοσιοποίηση αξιολογήσεων χρεών εταιρικών ομολόγων και αργότερα χρεών κρατών καθώς και δημοτικών ομολόγων. Το 1941, οι εταιρείες Poor’s Publishing Company και Standard Statistics Bureau συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας την εταιρεία Standard and Poor’s, η οποία πλέον ανήκει στον όμιλο McGraw – Hill. Η ιστορία του ομίλου ξεκινά το 1888 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 21.000 εργαζομένους με 280 γραφεία, σε 40 χώρες. Οι πωλήσεις του ομίλου McGraw – Hill το 2010 ανήλθαν σε 6,2 δισ. δολάρια. O οίκος S&P σήμερα δεν περιορίζεται μόνο σε αναλύσεις και σε εκτιμήσεις κινδύνων (αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας), καθώς αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πληροφόρησης για μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κ.λπ., δημιουργώντας τους γνωστούς χρηματιστηριακούς δείκτης S&P. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι δείκτες αυτοί παρακολουθούν επενδύσεις 1,1 τρισ. δολαρίων ενώ περισσότερα από 3,5 τρισ. δολάρια έχουν ως σημείο αναφοράς τον δείκτη S&P 500. Επίσης, ο δείκτης S&P Global 1.200 καλύπτει περίπου 30 αγορές, που αντιστοιχούν στο 70% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης των χρηματιστηρίων. Από τον οίκο αξιολογούνται ομόλογα συνολικής αξίας 32 τρισ. δολαρίων σε 100 χώρες. Το 2009 εξέδωσε περισσότερες από 870.000 εκθέσεις αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή