Στα ύψη τα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα

Στα ύψη τα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αβεβαιότητα για τη διαχείριση της κρίσης χρέους των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης προκαλεί κραδασμούς στις αγορές. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων οδηγήθηκαν χθες για μία ακόμη φορά στα ύψη, το ευρώ και το δολάριο εξασθένησαν σε νέο ναδίρ έναντι του «ασφαλούς» ελβετικού φράγκου, ενώ στις 123 μονάδες βάσης ενισχύθηκαν οι τιμές των συμβολαίων ασφάλισης (CDS) των 5ετών γαλλικών ομολόγων. Οι τιμές των αντίστοιχων CDS για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα εκτοξεύθηκαν στις 2.937 μονάδες βάσης.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η τιμή του χρυσού, ενώ οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υποχώρησαν κατά περισσότερο από 1,5%.

Στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, οι τραπεζικές μετοχές UniCredit και Intesa Sanpaolo εμφάνισαν πτώση μεγαλύτερη του 4%. Οι μετοχές των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών, όπως η BNP Paribas, η Societe Generale και η Commerzbank, που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος, βυθίστηκαν σε απώλειες από 3,6% έως 5,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή