Νέο ρεκόρ κερδών για την Apple στα 7,31 δισ. δολ.

Νέο ρεκόρ κερδών για την Apple στα 7,31 δισ. δολ.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασιασμό και νέο ρεκόρ κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Apple στο γ΄ τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από την εντυπωσιακή αύξηση των συνολικών πωλήσεων κατά 183% και 142% για τις συσκευές iPad και iPhone αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο ενισχύθηκαν κατά 125%, στα 7,31 δισ. δολάρια, ή 7,79 δολάρια ανά μετοχή, ενώ νέο ρεκόρ κατέγραψαν και τα έσοδα, στα 28,57 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 5,87 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα ύψους 24,9 δισ. δολαρίων. «Είμαστε κατενθουσιασμένοι που παρουσιάσαμε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία μας, με τα έσοδά μας να αυξάνονται κατά 82%», υπογράμμισε με χθεσινή του ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς, ο οποίος βρίσκεται από τον Ιανουάριο σε ιατρική άδεια. Η Apple πούλησε στο γ΄ τρίμηνο 20,34 εκατ. συσκευές iPhone, 9,25 εκατ. συσκευές iPad, ενώ οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac ανήλθαν κατά 14%, στα 3,95 εκατ. Στον αντίποδα, πτώση 20% κατέγραψαν οι πωλήσεις των συσκευών iPod, στα 7,54 εκατ. Ενδεικτικό του ενθουσιασμού που ακολούθησε μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι ότι η μετοχή της έφτασε να ενισχύεται έως και 7,5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης στη Wall Street. Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια, επίδοση έξι φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει τον Σεπτέμβριο 30 νέα καταστήματα στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. «Η Κίνα αποτελεί έναν βασικότατο παράγοντα στα οικονομικά μας αποτελέσματα», επισήμανε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων, Τιμ Κουκ. «Εχουμε μόλις αρχίσει την επέκτασή μας στη συγκεκριμένη αγορά. Υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία για την Apple στην Κίνα», συμπλήρωσε ο κ. Κουκ, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας από τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία αναμένει για το επόμενο τρίμηνο καθαρά κέρδη κοντά στα 5,50 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 25 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για κέρδη 6,42 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 27,7 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η Apple έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 29 συναπτά τρίμηνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή