Στροφή στα ποδήλατα κάνουν οι Βρετανοί

Στροφή στα ποδήλατα κάνουν οι Βρετανοί

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης, που τις 13 εβδομάδες έως την 1η Ιουλίου έφτασε στο 15% σε ετήσια βάση, στρέφει τους Βρετανούς στα ποδήλατα. Οπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων Halfords στην έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της για το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις ποδηλάτων έχουν ενισχυθεί 11,5% σε ετήσια βάση. Επειδή όμως φαίνεται ότι το στυλ παραμένει ζητούμενο ακόμη και τις εποχές των ισχνών αγελάδων, ώθηση στις πωλήσεις δίνει η ισχυρή ζήτηση για πολυτελείς κυρίως μάρκες ποδηλάτων, όπως οι Boardman και Carrera.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στους κλάδους συντήρησης αυτοκινήτων και βελτίωσης αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 2,8% και 10,6% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι πωλήσεις ελαστικών στη Βρετανία παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 11% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. «Οταν βλέπεις τέτοιας κλίμακας αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, όπως αυτές που έχουμε τώρα, είναι αναπόφευκτο ότι οι πελάτες μας θα αναζητήσουν άλλους τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Halfords Ντέιβιντ Ουάιλντ.

Πέρα από τον πληθωρισμό των καυσίμων, οι Βρετανοί καταναλωτές πλήττονται και από την υποτονική αύξηση των μισθών, την έλλειψη πιστώσεων, την εργασιακή ανασφάλεια, μία στάσιμη αγορά εργασίας, τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης αλλά και τους φόβους αυξήσεων των επιτοκίων. «Το σημερινό περιβάλλον του λιανεμπορίου παραμένει σκληρό. Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα. Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα» συμπληρώνει ο κ. Ουάιλντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή