Μεγάλες απώλειες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μεγάλες απώλειες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «θύματα» της κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους των ΗΠΑ. Με τις χειρότερες επιδόσεις να καταγράφονται στον κλάδο των τραπεζών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst 300 υποχώρησε κατά 1,68%, ενώ ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι απώλεσαν το 1,23% και το 1,42% της αξίας τους, αντίστοιχα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX εμφάνισε απώλειες 1,32%, και 2,81% ο FTSE Mib στο Μιλάνο. Της τάξης του 2,7% ήταν η πτώση του PSI στη Λισσαβώνα και του 1,8% του IBEX στη Μαδρίτη. Στη Γουόλ Στριτ, οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν πτώση περίπου μιας ποσοστιαίας μονάδας λίγο πριν από το κλείσιμο.

Η αποστροφή κινδύνου ώθησε και πάλι τους επενδυτές στον χρυσό, η τιμή του οποίου αναρριχήθηκε χθες σε νέο ρεκόρ, στα 1.628 δολάρια η ουγγιά στην αγορά της Νέας Υόρκης, πριν υποχωρήσει αργότερα κάτω από τα 1.610 δολάρια. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν ο μεγαλύτερος από τον Μάιο και ένας από τους μεγαλύτερους από τις αρχές του έτους. Αντιθέτως, η τιμή του αργού υποχώρησε μετά την ανακοίνωση στοιχείων για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή κατέγραφε απώλειες σχεδόν 1,5 δολαρίου το βαρέλι, για να διαμορφωθεί οριακά πάνω από τα 98 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή