Ανησυχούν οι αγορές για την ανάκαμψη

Ανησυχούν οι αγορές για την ανάκαμψη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική ήταν η τάση των διεθνών χρηματιστηρίων χθες υπό την επίδραση του Δείκτη Διευθυντών Προμηθειών του κλάδου μεταποίησης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν χαμηλότερος των προβλέψεων. Τα στοιχεία αυτά επιτείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τη βραδεία ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και αντιστάθμισαν τις θετικές προσδοκίες από την ψηφοφορία στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη των μετοχών, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι μία συμφωνία δεν μπορεί να αποτρέψει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ. Ο δείκτης Dow Jones πριν από το κλείσιμο υποχωρούσε 0,77%, στις 12.049,30 μονάδες. Ποσοστό 1,09% έχανε ο S&P 500, στις 1.278,21 μονάδες. Το δολάριο αρχικά ενισχύθηκε προς το ελβετικό φράγκο, στη συνέχεια υποχώρησε στο ναδίρ των 77,31 σεντίμ για να επανέλθει στα 78,18 σεντίμ. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν έναντι του ευρώ, στα 1,4206 δολάρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση 1,3% στις 1.067,97 μονάδες, το χαμηλότερο κλείσιμο το τελευταίο δεκαπενθήμερο και ελάχιστα υψηλότερα από το ναδίρ του 2011, στις 1.065,72 μονάδες. Δραστική πτώση σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, με την ιταλική Intesa Sanpaolo να υποχωρεί κατά 7,9%, αφότου η Citigroup αναθεώρησε τους στόχους τιμών για όλες τις ιταλικές τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή