Υποχώρησαν αγορές, ευρώ και πετρέλαιο

Υποχώρησαν αγορές, ευρώ και πετρέλαιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά και η ανακοίνωση δυσοίωνων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων πλησίασαν το 7%, ενώ αυτές των αντίστοιχων γερμανικών υποχώρησαν κατά 127 μονάδες βάσης, στο 2,411%. Πτώση, όμως, κατά 2,26% σημείωσε ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, ενώ ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι απώλεσε το 1,82% της αξίας του. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 εξασθένισε κατά 2,18%, και η πτώση του FTSE Mib στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στο 2,53%. To ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του ελβετικού φράγκου, φθάνοντας ενδοσυνεδριακά στα 1,096 φράγκα, με πτώση 2,44%. Μικρότερες ήταν οι απώλειες του δείκτη FTSE στο Λονδίνο (-0,97%), αλλά έντονες ήταν οι πτωτικές τάσεις στις ΗΠΑ λόγω της υποχώρησης της κατανάλωσης τον Ιούνιο για πρώτη φορά μετά την πάροδο μιας διετίας. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διολίσθαιναν λίγο πριν από το κλείσιμο κατά 1,4% και 1,7%, αντίστοιχα. Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη υποχωρούσε στα 94,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε απώλειες οδηγήθηκαν οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών.

Στον τραπεζικό κλάδο επικράτησε μεγάλη νευρικότητα, με τον κλαδικό πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να αποδυναμώνεται κατά 2,5% στο ναδίρ των τελευταίων 26 μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή