Προειδοποίηση SocGen για τα κέρδη του 2012

Προειδοποίηση SocGen για τα κέρδη του 2012

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος κερδοφορίας των 6 δισ. ευρώ για το 2012, πιθανώς, να μην είναι εφικτό να επιτευχθεί «εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος», προειδοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Socit Gnrale (SocGen), Φρεντερίκ Ουντέα. Η SocGen προχώρησε σε διαγραφές ελληνικών ομολόγων της τάξεως των 395 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης της χώρας. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί στην οικονομική ισχύ της τράπεζας, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, τα οποία ενσωματώνουν τις προαναφερόμενες διαγραφές. Οι τίτλοι που διατηρεί η SocGen στο τραπεζικό της χαρτοφυλάκιο λήγουν το 2020, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την τράπεζα, η οποία συμφώνησε μαζί με τις BNP Paribas και Credit Agricole να συμμετάσχουν στο σχέδιο της Ε. Ε. για τη διάσωση της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της μετακύλισης στην ωρίμανση του χρέους. Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν στα 747 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας πτώση της τάξεως του 31%.

O κ. Ουντέα χαρακτήρισε «σταθερές» τις επιδόσεις της SocGen, αλλά οι επενδυτές τήρησαν επιφυλακτική στάση, οδηγώντας την τιμή της μετοχής της σε πτώση άνω του 8,5%. Για το τρέχον οικονομικό έτος, οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι τα κέρδη της SocGen θα διαμορφωθούν στα 5,3 δισ., ενώ εκτιμούν ότι ο δείκτης κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (Tier 1) περιορίζεται στο 7,2% έναντι του 9% που είναι το χαμηλότερο όριο. Με βάση τους νέους κανόνες για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών «Βασιλεία ΙΙΙ», η SocGen θα πρέπει να αντλήσει 8 δισ. ευρώ για να ικανοποιεί τα νέα κριτήρια. Σύμφωνα με την τράπεζα, ο δείκτης Tier 1 βελτιώθηκε στο 9,3% στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στη λήξη του δεύτερου τριμήνου του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή