«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστική πτώση, η οποία έφθασε έως το 5%, σημείωσε χθες η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Ειδικά το αργό Νέας Υόρκης κατακρημνίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Φεβρουάριο, όταν οι ανησυχίες για τη βραδυπορούσα οικονομία ώθησαν τους επενδυτές να αποσυρθούν από ριψοκίνδυνα επενδυτικά προϊόντα. Οι αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων και η παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για να αποθερμάνει το γιεν πυροδότησαν αναταραχή σε όλες τις αγορές. Παράλληλα, τα εβδομαδιαία στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση δεν περιόρισαν την ανησυχία σχετικά με τις συνέπειες από τη βραδύτερη ανάπτυξη στη μειωμένη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Στην αμερικανική αγορά το αργό Νέας Υόρκης απώλεσε 4,05 δολάρια, στα 87,88 δολ. το βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει περαιτέρω, στα 87,25 δολ. το βαρέλι, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 22 Φεβρουαρίου. Στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωσε ανάλογη κάμψη κατά 4 δολάρια, στα 109,23 δολάρια το βαρέλι, σε κατά τι υψηλότερα επίπεδα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 109,14 δολαρίων το βαρέλι. Σύμφωνα με την Βarclays Capital, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την παγκόσμια ζήτηση του «μαύρου χρυσού», αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, όταν η προηγούμενη εκτίμηση την έφερε στα 1,56 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή