Διευρύνεται το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανωτάτων στελεχών και υπαλλήλων

Διευρύνεται το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανωτάτων στελεχών και υπαλλήλων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα περιβάλλον υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης, υπό τη σκιά της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη, δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται άνοδος στις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών, τουλάχιστον με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2010. Ακούγονται, ωστόσο, παράπονα από τα χείλη πολιτικών, αλλά και δυσαρεστημένων επενδυτών για αδικαιολόγητες αυξήσεις στις αμοιβές. Στη Βρετανία, όπου κάποτε μεσουρανούσε ο κόσμος της εταιρικής διακυβέρνησης, εξετάζονται από την κυβέρνηση διάφορες μέθοδοι για την επιβολή πιο μετριοπαθών κριτηρίων στους μισθούς και τα μπόνους στελεχών και χρηματιστών. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ στοχεύουν σε μεγαλύτερη διαφάνεια, ενώ στην Αυστραλία έχουν ψηφιστεί νέοι κανόνες που προβλέπουν ακόμη και παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σε άλλες εποχές, η κοινή γνώμη δεν θα απασχολούνταν, ούτε θα προβληματίζονταν από τα πακέτα αποζημίωσης των διευθυνόντων συμβούλων σε επιχειρηματικούς ή τραπεζικούς ομίλους. Σήμερα, με τον κόσμο να υπομένει σκληρά μέτρα λιτότητας για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τα οποία διογκώθηκαν από τα τεράστια πακέτα στήριξης των τραπεζών, η κοινή γνώμη έχει γίνει επικριτική. Το μεγαλύτερο μισθολογικό χάσμα εντοπίζεται στις ΗΠΑ, με το μέσον όρο αποδοχών ενός διευθύνοντος συμβούλου να υπερβαίνει κατά 142 φορές τον μισθό ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters ASSET4. Στη Βρετανία, οι διευθύνοντες σύμβουλοι αμείβονται 69 φορές υψηλότερα από τους υφισταμένους τους, ενώ η διαφορά στη Σουηδία περιορίζεται στις 34 φορές.

Σε ένα περιβάλλον ύφεσης, παραδόξως, η διαφορά μεταξύ των υψηλά και χαμηλά αμειβόμενων έχει διευρυνθεί στα διοικητικά στρώματα μιας εταιρείας. Εάν, μάλιστα, συνεχίσουν να υφίστανται οι τρέχουσες τάσεις μέχρι το 2030, τότε το χάσμα αυτό θα φθάσει σε επίπεδα που έχουν καταγραφεί μόνον στη βικτωριανή εποχή, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Υψηλών Αμοιβών (HPC). Οι περισσότερες υπερβολές παρατηρούνται στον τραπεζικό κλάδο. Στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος της αμοιβής των διευθυνόντων συμβούλων στις εταιρείες του δείκτη S&P 500 αυξήθηκαν κατά 33% το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων International Shareholder Services. Στη Βρετανία, οι αμοιβές των επικεφαλής στις εταιρείες του δείκτη FTSE 100 αυξήθηκαν, αντίστοιχα, κατά 32%, ενώ των υπαλλήλων κατά μόνον 2%.

Ο Βρετανός υπουργός επιχειρηματικότητας, Βινς Κέιμπλ, έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για τα «υψηλά επίπεδα αποζημίωσης» των διευθυνόντων συμβούλων και στοχεύει να καθιερώσει νέα δεδομένα στη δημοσιοποίηση των πακέτων αποζημίωσης. Σε συνάντηση με την HPC, τα μέλη της επιτροπής πρότειναν τη δημοσιοποίηση του ποσοστού των εσόδων μιας εταιρείας που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αμοιβών στα υψηλά στελέχη συγκριτικά με το ποσοστό των εσόδων που διοχετεύονται για την καταβολή μερισμάτων, τις κεφαλαιακές επενδύσεις και το συνολικό μισθολογικό κόστος. Στην υπόλοιπη Ευρώπη συζητείται εάν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η γνωστοποίηση των αμοιβών που λαμβάνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εάν θα πρέπει να εγκρίνονται από τους μετόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή