Μάνι Φοντέλα-Νοβόα : Από το 2007 οι πιέσεις για απομάκρυνση

Μάνι Φοντέλα-Νοβόα : Από το 2007 οι πιέσεις για απομάκρυνση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός νυμφώνος βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου Thomas Cook, Μάνι Φοντέλα-Νοβόα, αφότου προηγήθηκαν μία σειρά προειδοποιητικών ανακοινώσεων για μειωμένα κέρδη και μία δραστική πτώση της τιμής της μετοχής από τις αρχές του χρόνου.

Μέσα σε δώδεκα μήνες η εταιρεία εξέδωσε τρεις προειδοποιήσεις με τελευταία εκείνη του Ιουλίου. Οι αντίξοες συνθήκες στη Βρετανία λόγω λιτότητας και οι κοινωνικές ταραχές στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή έπληξαν τις δραστηριότητές της και την επίδοση της μετοχής της. Το γ΄ τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 22% στα 20,1 εκατ. στερλίνες.

Από τον Ιανουάριο και μετά η μετοχή της Τhomas Cook υποχώρησε σχεδόν κατά δύο τρία και οι αναλυτές επέκριναν τον επικεφαλής της γι’ αυτό. Πάντως, ο Μάνι Φοντέλα-Νοβόα δήλωσε στο Reuters πως από το 2007 και μετά μόνον τον περασμένο μήνα δεν δεχόταν πιέσεις για τη θέση του. «Ηταν αναπόφευκτο πως ο κ. Φοντέλα-Νοβόα θα έφευγε», τόνισε ο Γουίν Ελις, αναλυτής της Numis. «Είναι δίκαιο να πούμε πως η απόδοση της Thomas Cook επί προεδρίας του δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά ποτέ δεν είναι καλό για μία εταιρεία να φεύγει ο επικεφαλής της υπό αυτές τις συνθήκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή