Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 8% παρουσίασε η τιμή του πετρελαίου, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών. Μόλις χθες, το βαρέλι απώλεσε επιπλέον 4 δολάρια της τιμής του. Η υποχώρηση αυτή οφείλεται στις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών ότι θα επιδεινωθεί η οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ αφενός και ότι θα οξυνθεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη αφετέρου. Η κατακρήμνιση της τιμής του πετρελαίου, ως γεγονός, εντάσσεται στο γενικότερο αρνητικό κλίμα των αγορών του πλανήτη, που τρέπουν τους επενδυτές σε φυγή από τα εμπορεύματα και τα χρηματιστήρια αναζητώντας ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια.

Η τάση αυτή ευνόησε σημαντικά τον χρυσό, ο οποίος, σε αντίθεση με την κάθετη πτώση άλλων εμπορευμάτων και αγορών, κατέκτησε χθες νέο ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, το brent κινούνταν πτωτικά στα 106,6 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φθάσει και στα 105,3 δολάρια το βαρέλι, με την πτώση να υπερβαίνει το 3%. Σχολιάζοντας την έντονα πτωτική τάση στην τιμή του πετρελαίου, αναλυτές μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμούν ότι αυτή ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα νέο ράλι ανόδου. Στην άποψη αυτή συγκλίνει και ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Commerzbank, Εγκέν Βάινμπεργκ, λέγοντας ότι είναι πιθανή η αντιστροφή του κλίματος αλλά μάλλον δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή