H Fed ανέστρεψε το κλίμα στις αγορές

H Fed ανέστρεψε το κλίμα στις αγορές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια του δολαρίου σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα επόμενα δύο χρόνια ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει μεγάλη άνοδο στη Γουόλ Στριτ.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως ήλπιζαν οι αγορές, ενώ προειδοποίησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. Νωρίτερα, έντονη νευρικότητα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ωστόσο, το θετικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed άλλαξε το κλίμα, με τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια να γυρίζουν σε θετικό έδαφος. Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έφθασε να υποχωρεί έως και 7% για να κλείσει σε οριακά αρνητικό έδαφος. Αποκλιμάκωση παρουσίασαν για ακόμα μία μέρα τα spreads και τα CDS της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά και των άλλων περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης, μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή