Πρόσφορη για επενδύσεις η αγορά φοιτητικής κατοικίας στη Γερμανία

Πρόσφορη για επενδύσεις η αγορά φοιτητικής κατοικίας στη Γερμανία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη γερμανική αγορά φοιτητικής κατοικίας αναγνωρίζει έρευνα της Savills, βάσει της οποίας προκύπτουν σημαντικές ελλείψεις στις στεγαστικές ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας, κυρίως ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης των σπουδαστών στα γερμανικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ο αριθμός των φοιτητών στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά 18%, σε πάνω από 2,1 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι κρατικές εστίες επαρκούν για τη φιλοξενία μόλις 181.000 φοιτητών. Ως εκ τούτου, πρόκειται για μία αγορά που ενδείκνυται για τους επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο.

Εστω κι έτσι, όσοι είναι περισσότερο συντηρητικοί, μπορούν να κινηθούν σε πόλεις όπως το Μόναχο και το Αμβούργο, οι οποίες θεωρούνται πιο ασφαλείς από αυτήν την άποψη. Σύμφωνα με την έρευνα, λαμβάνονται υπόψη 51 γερμανικές πόλεις με φοιτητικό πληθυσμό τουλάχιστον 10.000, στις οποίες εφαρμόζονται εννιά κριτήρια βαθμολόγησης για την αξιολόγηση της δυναμικής της κάθε αγοράς. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν τις τάσεις της ζήτησης, τόσο άμεσα όσο και μελλοντικά, τη μελλοντική εξέλιξη του φοιτητικού πληθυσμού, τη διαθεσιμότητα φοιτητικών διαμερισμάτων, αλλά και το συνολικό μέγεθος της αγοράς. Βάσει αυτών, το Μόναχο και το Αμβούργο μαζί με την πόλη του Ντάρμσταντ συγκεντρώνουν την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ 8,2 και 8 μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή