Προχωρεί η κατασκευή του υψηλότερου κτιρίου, στην Τζέντα

Προχωρεί η κατασκευή του υψηλότερου κτιρίου, στην Τζέντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλύονται σταδιακά οι εκκρεμότητες αναφορικά με την κατασκευή του υψηλότερου κτιρίου παγκοσμίως, του Kingdom Tower στην παραθαλάσσια πόλη της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία. Προ ολίγων ημερών, ανακοινώθηκε ότι την κατασκευή του πύργου, ύψους 1 χλμ. και κόστους 1,2 δισ. δολαρίων (περίπου 850 εκατ. ευρώ), θα αναλάβει ο όμιλος Saudi Binladen, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Μέσης Ανατολής, ο οποίος μειοδότησε μεταξύ πέντε κοινοπραξιών που υπέβαλαν προσφορές για το έργο.

Το νέο κτίριο θα είναι συνολικής επιφάνειας 486.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons, επιπλωμένα διαμερίσματα του ίδιου ομίλου, πολυτελείς κατοικίες και γραφεία. Μάλιστα, το νοτιοανατολικό τμήμα του πύργου θα είναι ευθυγραμμισμένο με τον ιερό τόπο της Κάαμπα στη Μέκκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πύργος αποτελεί ένα μόνο τμήμα του εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου της ανάπτυξης του Kingdom City (Πόλη του Βασιλιά), που ανακοινώθηκε το 2008 και αναμένεται να καλύπτει μια περιοχή της τάξεως των 5,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης, που θα ολοκληρώνεται σταδιακά την επόμενη δεκαετία, θα αγγίξει τα 20 δισ. δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή