Οσλο, Ζυρίχη, Γενεύη οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

Οσλο, Ζυρίχη, Γενεύη οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι το Οσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της μελέτης που διεξάγει κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS για τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Στο άλλο άκρο, οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου είναι το Μουμπάι, η Μανίλα και το Νέο Δελχί. Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή η UBS υπολογίζει ένα «καλάθι νοικοκυράς» που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς τα ενοίκια) σε 73 πόλεις.

Η ακρίβεια μετριέται με βάση τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης, που στη συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδεται η τιμή «100» και είναι 14η στη λίστα. Το Οσλο προηγείται σε θέματα ακρίβειας έχοντας 139,1 μονάδες και έπονται η Ζυρίχη και η Γενεύη. Η Αθήνα είναι 38η στον κατάλογο.

Οσον αφορά τους μισθούς, καμία πόλη δεν ξεπερνά τη Ζυρίχη.

Λίγο χαμηλότερους μισθούς «δίνει» η Γενεύη και ακολουθεί η Κοπεγχάγη. Το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Αθήνα στην 33η, ενώ τελευταίες κατατάσσονται το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάι. Τέλος, οι μισθωτοί σε Ζυρίχη, Σίδνεϊ και Λουξεμβούργο έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με βάση την έρευνα της UBS. Στον τομέα αυτό η Αθήνα καταλαμβάνει την 35η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή