Πρωταγωνιστής ήταν και χθες ο χρυσός

Πρωταγωνιστής ήταν και χθες ο χρυσός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συμβόλαια παραγώγων του χρυσού είχαν χθες τη μεγαλύτερη κινητικότητα στις αγορές των εμπορευμάτων. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε καθώς τα οικονομικά στοιχεία στην περιοχή της Ευρωζώνης εντείνουν την ανησυχία για τις διεθνείς αγορές και στρέφουν τους επενδυτές στα δημοφιλή παράγωγα χρυσού.

Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό σημείωσε κέρδη κατά 22,50 δολάρια ή 1,3% στα 1.780, 50 δολάρια ανά ουγγιά, στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης. Στην αγορά του πετρελαίου η τιμή του αργού κυμαινόταν στα 87,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent διαμορφώθηκε στα 110,47 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές των βασικών μετάλλων στην αγορά του Λονδίνου δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτες μεταβολές, με την τιμή του χαλκού να παραμένει πάνω από τις 8.800 δολάρια ο τόνος. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο δεν ξεπέρασε το 1,45 και έφθασε μέχρι το 1,4447. Στην εγχώρια αγορά η τιμή του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κυμάνθηκε στις 1.347,8 μονάδες βάσης με ιδιαίτερα χαμηλή την αξία των συναλλαγών στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Deloitte Reserch σε έρευνά της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία σχετίζεται με την κρίση στην Ευρωζώνη, τη μελλοντική πορεία της νομισματικής και φορολογικής πολιτικής των ΗΠΑ και τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή