Στην κορυφή του NYSE η Apple με βάση την κεφαλαιοποίηση

Στην κορυφή του NYSE η Apple με βάση την κεφαλαιοποίηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απότομη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, αντιδρώντας έτσι στην απρόσμενη εξαγορά της Motorola Mobility από την Google, με τους αναλυτές να αναμένουν και άλλες συμφωνίες. Ιδιαίτερα κερδισμένες ήταν οι μετοχές εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, με τις Nokia και Research in Motion να ενισχύονται τη Δευτέρα κατά 13,43% και 4,56% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Apple κατάφερε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας να ξεπεράσει ουκ ολίγες φορές τον ενεργειακό όμιλο Exxon ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο. Μάλιστα, η Apple υπερέβη την προηγούμενη Τρίτη την κεφαλαιοποίηση της Exxon έως και επτά δισ. δολάρια.

Η αμερικανική πετρελαϊκή κέρδισε όμως την τεχνολογική εταιρεία στο «νήμα», με την κεφαλαιοποίησή της να κλείνει την εβδομάδα συνεδριάσεων στα 350,1 δισ. δολάρια, σε σχέση με τη κεφαλαιοποίηση 349,5 δισ. δολαρίων της Αpple.

Η «μάχη» των δύο εταιρειών συνεχίστηκε και χθες, με την πτώση της μετοχής της Apple κοντά στο 1,5% να περιορίζει μεν την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 349,2 δισ. δολάρια, επίπεδο ωστόσο οριακά υψηλότερο από την κεφαλαιοποίηση 348 δισ. δολαρίων της αμερικανικής πετρελαϊκής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή