Στο 4,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Στο 4,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 4,4% ανήλθε ο πληθωρισμός της Βρετανίας τον Ιούλιο από το 4,2% του Ιουνίου καθώς οι τιμές του ρουχισμού και των υποδημάτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξησή τους από το 1997. Η εξέλιξη εξώθησε τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, να ενημερώσει γραπτώς τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν για τους λόγους που διατηρούν τον δείκτη σε επίπεδα άνω του στόχου του 2%,

Αιτίες της εκτίναξης των τιμών καταναλωτή είναι «η αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 20% και οι παλαιότερες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των εισαγωγών». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, άλλωστε, και η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, πως «μια κρίση εμπιστοσύνης απαιτεί αντίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο». Ο κ. Οσμπορν τάχθηκε υπέρ των αξιόπιστων περικοπών σε χώρες με μεγάλα ελλείμματα. Τα στοιχεία περί του πληθωρισμού του Ιουλίου έχουν ιδιαίτερη σημασία στη Βρετανία καθώς χρησιμοποιούνται ως γνώμονας για το πόσο μπορούν να αυξηθούν τα εισιτήρια των σιδηροδρόμων. Σύμφωνα, έτσι, με τον νέο τύπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, εκτιμάται πως η μέση αύξηση των εισιτηρίων μπορεί να είναι έως και 8% το επόμενο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή