Fitch: σταθερό στο ΑΑΑ το χρέος των ΗΠΑ

Fitch: σταθερό στο ΑΑΑ το χρέος των ΗΠΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαιτέρως καθησυχαστικά, με αποτέλεσμα την αντιστροφή του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λειτούργησε η χθεσινή ανακοίνωση της Fitch Ratings για διατήρηση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΑΑΑ. Στην ανακοίνωση της Fitch υπογραμμίζεται ο κομβικός ρόλος των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία, καθώς επίσης και τη νομισματική ευελιξία μιας υγιούς οικονομίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να απορροφά τις κρίσεις και να προσαρμόζεται γρήγορα. Πάντως η χθεσινή ημέρα είχε ξεκινήσει με έντονη νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας και των χαμηλών προσδοκιών από τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί. Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου δέχθηκαν και πάλι έντονες πιέσεις, ενώ ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε ήταν ότι ούτε η ανακοίνωση της εξαγοράς της Motorola Mobility από την Google ανέτρεψε θεαματικά το κλίμα. Η βελτίωση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Fitch αλλά και τις νέες αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ανοδος χρυσού

Η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης εντάθηκε μετά τα στοιχεία για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Γερμανίας, με αποτέλεσμα τη νέα άνοδο της τιμής του χρυσού. Οι επενδυτές στράφηκαν για μια ακόμη φορά στο παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο, εκτινάσσοντας την τιμή των συμβολαίων του Δεκεμβρίου στα 1.780 δολάρια ανά ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή