Μείωση λιανικών πωλήσεων και αύξηση «λουκέτων» πλήττουν τη Ρώμη

Μείωση λιανικών πωλήσεων και αύξηση «λουκέτων» πλήττουν τη Ρώμη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, Ρώμη, κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ενώ εκτιμάται ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχει «βάλει λουκέτο» από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών ενώσεων Confesercenti και Confcommercio.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων στην περιοχή της κεντρικής Ρώμης έχουν υποχωρήσει κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, ενώ οι πωλήσεις στις περιφερειακές συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας έχουν σημειώσει πτώση έως και 40%. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει από την αρχή του έτους στη Ρώμη κοντά στα 1.000 καταστήματα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης Confesercenti, Βάλτερ Τζιανμαρία, «η κατάσταση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιδεινωθεί τον Σεπτέμβριο λόγω των έκτακτων μέτρων λιτότητας που ενέκρινε η κυβέρνηση και που πρόκειται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών». Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των περικοπών δαπανών και των αυξήσεων φόρων που προβλέπει το ιταλικό πρόγραμμα λιτότητας αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Εκτός αυτού, ο κ. Τζιανμαρία εκτιμά ότι «ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων δεν πρόκειται να ξανανοίξει». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προβλέψεις της ένωσης καταναλωτών Federconsumatori, η οποία εκτιμά ότι τόσο η οικονομία όσο και η αγοραστική δύναμη των Ιταλών διανύουν κρίσιμη φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή