«Πράσινο» εμπορικό κέντρο στην Κροατία

«Πράσινο» εμπορικό κέντρο στην Κροατία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «πράσινο» εμπορικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει αυτήν την περίοδο η κροατική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Tulipan Group. Το εμπορικό κέντρο, που θα ονομάζεται The Mall of Split, αναπτύσσεται στο Σπλιτ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και θα αποτελεί τμήμα μιας επένδυσης μεικτών χρήσεων, στο πλαίσιο της ανάπλασης έκτασης όπου στο παρελθόν στεγάζονταν ρυπογόνες βιομηχανίες. Ηδη από το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ξεκίνησε η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων, η ανακύκλωση υλικών και τα έργα εκσκαφής, με χρήση εγκεκριμένων προτύπων διαχείρισης.

Το νέο εμπορικό κέντρο αποτελεί επένδυση ύψους 175 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012. Θα προσφέρει συνολική επιφάνεια εκμίσθωσης της τάξεως των 62.000 τ. μ., διαθέτοντας πάνω από 200 καταστήματα και προσφέροντας πάνω από 2.320 θέσεις στάθμευσης στους επισκέπτες του.

Επιπλέον, θα παρέχει και 11 αίθουσες κινηματογράφου, αίθουσα μπόουλινγκ, δεκάδες σημεία εστίασης, ακόμα και καζίνο. Ηδη, στο τριών επιπέδων κέντρο έχουν συναφθεί προσύμφωνα μίσθωσης με δεκάδες διεθνείς αλυσίδες, μεταξύ των οποίων, οι γνωστές και στη χώρα μας Bershka, Stradivarius, Pull and Bear και Zara Home. Ο «πράσινος» χαρακτήρας του υπό κατασκευήν ακινήτου έγκειται στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και στην εγκατάσταση πολλών φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων λειτουργίας, από τη διαχείριση του νερού έως την ενεργειακή κατανάλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή