Η Ν. Κορέα κατηγορεί 4 Γερμανούς για χειραγώγηση αγοράς

Η Ν. Κορέα κατηγορεί 4 Γερμανούς για χειραγώγηση αγοράς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα τεθούν τέσσερις υπάλληλοι της Deutsche Bank, καθώς και η κορεατική θυγατρική εταιρεία χρηματιστηριακών συναλλαγών της, για την υπόθεση της πτώσης 2,7% που είχε καταγράψει ο κορεατικός δείκτης Kospi στις 11 Νοεμβρίου, οδηγώντας σε απώλειες 27 δισ. δολαρίων τις μετοχικές αξίες του χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας. Την Παρασκευή, η αρμόδια αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών της ασιατικής χώρας απηύθυνε κατηγορίες στους υπαλλήλους της γερμανικής τράπεζας και της θυγατρικής της Deutsche Securities Korea για τη χειραγώγηση των τιμών των μετοχών και την καταγραφή «μη δίκαιων» κερδών.

Υπάλληλοι της Deutsche Βank

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της χώρας είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο ότι οι υπάλληλοι της Deutsche Bank συνωμότησαν με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του δείκτη Kospi κατά τα δέκα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης. Στην Deutsche Bank απαγορεύτηκε να προχωρά σε συναλλαγές μετοχών και παραγώγων για δικό της λογαριασμό για το εξάμηνο έως την πρώτη Απριλίου, σηματοδοτώντας την αυστηρότερη ποινή για χρηματιστηριακή εταιρεία στη Νότιο Κορέα. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις υπάλληλοι της γερμανικής τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Υόρκη και τη Νότια Κορέα συμφώνησαν να πουλήσουν μετοχές αξίας 2,44 τρισ. γουόν (1,56 δισ. ευρώ) κατά τα τελευταία λεπτά των συναλλαγών προκειμένου να καταγράψουν κέρδη από «κερδοσκοπικές» θέσεις παραγώγων που είχαν σχεδιαστεί εκ των προτέρων. Οι ενέργειες των υπαλλήλων είχαν ως στόχο μία υποχώρηση του δείκτη Kospi και παρείχαν στην Deutsche Bank «μη δίκαια κέρδη» ύψους 45 δισ. γουόν (28,9 εκατ. ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή